Max

The trainer: Max (Amsterdam)

In Amsterdam kun je bij mij gericht trainen op het verbeteren van je lenigheid. Ik deed mijn kennis en ervaring op in Rusland en Oekraïne. In Sint. Petersburg leerde ik onder een arts verbonden aan het instituut voor BioMechanische Stimulatie (BMS-ontwikkeld door Dr. Nazarov) over spieren en het menselijke bewegingsapparaat. In Jekaterinenburg had ik het voorrecht Russische turnsters te mogen trainen. Ook van hen heb ik veel geleerd, met name het brede scala van oefeningen dat er is om spieren en gewrichten te trainen op hun maximale bereik. Inmiddels heb ik zo’n 20 jaar ervaring in het leniger maken van turnsters, dansers, contortionistes enz. Ook buitenlanders bezoeken mijn studio, ik trainde al artiesten uit Engeland, Duitsland, Italië, Zwitserland enz. Ook acrobaten van Cirque du soleil en andere Internationale artiesten wisten de weg naar mijn studio te vinden. Ik stretch niet alleen professionals maar bijvoorbeeld ook paaldanseressen die het beste uit zichzelf willen halen. Een grote mobiliteit van het lichaam is immers een voorwaarde om je disciplines moeiteloos uit te kunnen voeren.

Sessies

Voor de beste en snelste resultaten kun je het beste een individuele sessie boeken, zo’n sessie duurt ongeveer 1,5 uur en ik heb dan alle tijd en aandacht om op je persoonlijke wensen en/of tekortkomingen in te gaan. Maar in het algemeen worden alle vormen van lenigheid in een sessie meegenomen; splits, back- en frontbending, schouders enz. Na de training is er altijd en ontspanningsoefening zodat je weer fit en ontspannen naar huis kunt. In een individuele sessie kan ik maximaal drie mensen trainen. Je kunt een sessie voor één tot drie personen boeken op een dag en tijd die jou het beste uit komt. Een stretching sessie is sowieso goed voor de gezondheid, spanningen verdwijnen spontaan en blessures vaak ook.

Het verschil tussen je hier te laten stretchen en bijvoorbeeld ‘stretching classes’ zoals die worden aangeboden door sportscholen en paaldansscholen is dat er hier veel gespecialiseerde kennis aanwezig is.  Dat leidt tot snellere en meetbare resultaten, vaak al na één sessie. Een uurtje stretchen in de sportschool levert nauwelijks resultaat op en is daarom vaak frustrerend. De weg naar lenigheid onder ondeskundige leiding is vaak geplaveid met blessures. Bedenkt goed wat je doet.